KBT & Parterapi i Stockholm

Marie Liljedahl, legitimerad psykoterapeut i Vasastan

bild på Marie Liljedahl

Varmt välkommen att kontakta mig för bokningsförfrågan eller mer information.


Marie Liljedahl
Leg. Psykoterapeut & Familjeterapeut

Legitimerad psykoterapeut med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT), socionom, familjeterapeut, familjerådgivare samt utbildad yogalärare.

Erbjuder psykoterapi gentemot vuxna, par, ungdomar och familjer med inriktning KBT samt kris- och stödsamtal. Mitt arbetssätt utgår från evidensprövade inriktningar inom tredje vågens kognitiva beteendeterapi (KBT).

Jag har cirka 20 års erfarenhet av att arbeta med ungdomar, unga vuxna och deras familjer med social och psykisk ohälsa samt med föräldrastöd/utbildningar. Jag har arbetat som kurator på olika Ungdomsmottagningar samt på BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin). Därutöver har jag arbetat som socialsekreterare i olika Ungdomsgrupper inom socialtjänsten med utredande, behandlande och nätverksinriktade insatser samt hållit i föräldragrupper (KOMET) samt samtalsserier med ungdomar dömda för brott. Jag har arbetat med psykoterapi (KBT) gentemot både ungdomar och vuxna i många år.

Som psykoterapeut är mitt fokus att tillsammans med dig jag möter öka din förståelse för dig själv och din situation och att öka din psykiska hälsa och ditt välmående. Att få vara med på den resan och ta del av den positiva förändring som skapas för enskilda, par och familjer är ett privilegium. Det är det jag älskar mest med att vara psykoterapeut.

I min examensuppsats på Psykoterapeutprogrammet studerade jag och Catrin Eriksson (leg. psykoterapeut och socionom) hur personer med alkoholproblem hanterar risksituationer kopplat till alkohol efter genomgången BSCT-behandling för att uppnå kontrollerat drickande. Uppsatsens titel är; "Vara på min vakt" Hur personer som genomgått Behavioral Self Control Training (BSCT) beskriver att de hanterar risksituationer. Du hittar uppsatsen här

HBTQ-diplomerad enligt Stockholms läns landsting regnbågsflagga

Är du intresserad av att veta mer om mina utbildningar finner du ett urval här